Vandring i Albaniens storslagna
natur

Upplev Albaniens säregna grönska, bergens vattenrikedom och de turkosa flodbäddarna. Vi vandrar i alper, bergslandskap, kustlandskap och längst vita flodbäddar. Vi äter den fantastiska bergsmaten lagad över öppen eld, känn den starka doften av de vilda örterna.

Albaniens spektakulära bergslandskap och alper i norr är mycket speciella. Fransmän, Tyskar och Österrikare har börjat upptäcka Albaniens vandringsparadis. Majestätiska och oupptäckta väntar de på människor som vill bli ett med naturen. Högsta berget Theth sträcker sig 3000 meter över havet och erbjuder fantastisk vandring. Inte långt härifrån ligger den största, livliga, vackra floden Valbona som även den erbjuder fantastisk vandring.

Våra bergsguider tar er med Jeepar till de mest spektakulära platser, med dem blir upplevelsen något alldeles extra. Här finns allt från lätta till svåra vandringsleder allt efter er smak och resans syfte.

Vandringsmöjligheterna sträcker sig över hela landet genom helt olika typer av bergslandskap och dalar. Allt från dagsvandringar till spektakulära utflyktsmål, längs vita flodbäddar, i oliv-, citrus-, och fruktlandskap, till herdarnas upptrampade spår i bergslandskapet.

En av många höjdpunkter är landets vattenrikedom. Albanien är en aldrig sinande källa av rent källvatten och vart du än går kan du dricka vattnet direkt från bergskällorna.

För den som även vill ha hav, sol och bad finns det spektakulära sträckor att upptäcka längs hela kusten.

Den rustika bergsmaten tillagad över öppen eld utgör en av de kulinariska höjdpunkterna, rik på kött, yoghurträtter, syrade grönsaker, fisk från floderna, och mycket mer därtill.

Krydda upplevelsen med ridning genom vissa bergspass att varva mellan vandringslederna. Stanna till i byar för mat hemma hos Albanska familjer, en av många höjdpunkter längst vägen. Vissa familjer erbjuder även övernattning. Annars bor vi i härliga bergshotell och pensionat. Vakna till solen som speglar sig i bergstopparna, tuppen som gal och morgonkaffet i hand. Den ljuva luften är mättad med doft av örter och tall.

Varje reseupplägg skräddarsys efter gruppens specifika intressen och önskemål.

Praktisk infromation:
Skräddarsydda Gruppresor

Skapa er gruppresa! Vi arrangerar skräddarsydda gruppresor för kompisgäng, företag och organisationer som vill skapa en egen gruppresa i Albanien. Vi arranger även studiebesök och resor för intresseorganisationer såsom körer, idrottsgrupper och vinsällskap.

Med våra Svensk-Albanska ögon handplockar vi de bästa upplevelserna för just er grupp. Vi arrangerar allt på plats, och skräddarsyr ett unikt program. Vill ni ha en värd, reseledare och sakkunniga guider med på resan så ordnar vi det. Vi arrangerar hela er upplevelse i Albanien!

Information

Resans längd: 3-10 dagar 

Antal deltagare: 
6-20 personer

Experience Albania arrangerar hela er reseupplevelse i Albanien. Ni arrangerar själv flygresan till Albanien.

De flesta av våra resor består ca 50% av egen tid och ca 50% där en värd från Experience Albania eller en specialiserad guide följer med er.

 

Vi Arrangerar

Flygplatstransfer

All transport och logistik i Albanien

Skräddarsytt program

Aktiviteter och utflykter

Boende i noga utvalda hotell

Måltider i de bästa restaurangerna

Våra bästa rekommendationer under egen tid i programmet

Specialiserade guider

Värdskap från Experience Albania

Obs! Flyg ingår ej, vi rekommenderar bokning via resebyrå

Boka

Boka er gruppresa här! Skicka ett mail med era önskemål, antal resenärer och när ni vill resa, så återkommer vi med offert.

for your bespoke experience of Albania