Albaniens Kulinariska rikedom

Smaka, plocka, förädla, njut! Vi besöker vingårdar, olivoljefabriker, agroturismgårdar och familjetillverkningar. Spartanska skjul mitt i ingenstans och toppkrogar med fd Noma kockar i köket – alla serverar fantastiska smaker och matupplevelser lagade med kärlek i kreativa miljöer.

Alla som besöker Albanien pratar om den fantastiska maten. Här växer näst intill allt, tack vare 300 soldagar om året, den varierade topografin och bergens aldrig sinande vattenförsörjning. Landets mattradition är rik, och många unga kockar börjar intressera sig för att återupptäcka och bevara detta kulturarv. Det Albanska köket är just nu i det internationella blickfånget, och internationella medier vallfärdas till restauranger och agroturismgårdar för att ta del av transformationen av det Albanska kulinariska arvet. 

Landskapet är täckt av olivträd, fruktodlingar, nötträd och mycket mer. Den långa kusten och fyra stora laguner förser restaurangerna med färska musslor, fisk och skaldjur.

Jorden är näringsrik och jordbruket består av små gårdar och privata trädgårdar. Överallt längs vägarna säljer människor rikedomen som växer ur jorden. Restaurangerna är många och serverar fantastisk mat. Alla råvaror är ekologiska och kommer från kökets egen gård eller trädgård intill. Smakerna är himmelska.

Ett reseupplägg för grupper som vill följa med på ett kulinariskt äventyr i Albanien!

Varje reseupplägg skräddarsys efter gruppens specifika intressen och önskemål.

Praktisk infromation:
Skräddarsydda Gruppresor

Skapa er gruppresa! Vi arrangerar skräddarsydda gruppresor för kompisgäng, företag och organisationer som vill skapa en egen gruppresa i Albanien. Vi arranger även studiebesök och resor för intresseorganisationer såsom körer, idrottsgrupper och vinsällskap.

Med våra Svensk-Albanska ögon handplockar vi de bästa upplevelserna för just er grupp. Vi arrangerar allt på plats, och skräddarsyr ett unikt program. Vill ni ha en värd, reseledare och sakkunniga guider med på resan så ordnar vi det. Vi arrangerar hela er upplevelse i Albanien!

Information

Resans längd: 3-10 dagar 

Antal deltagare: 
6-20 personer

Experience Albania arrangerar hela er reseupplevelse i Albanien. Ni arrangerar själv flygresan till Albanien.

De flesta av våra resor består ca 50% av egen tid och ca 50% där en värd från Experience Albania eller en specialiserad guide följer med er.

 

Vi Arrangerar

Flygplatstransfer

All transport och logistik i Albanien

Skräddarsytt program

Aktiviteter och utflykter

Boende i noga utvalda hotell

Måltider i de bästa restaurangerna

Våra bästa rekommendationer under egen tid i programmet

Specialiserade guider

Värdskap från Experience Albania

Obs! Flyg ingår ej, vi rekommenderar bokning via resebyrå

Boka

Boka er gruppresa här! Skicka ett mail med era önskemål, antal resenärer och när ni vill resa, så återkommer vi med offert.

for your bespoke experience of Albania