Upptäck Albaniens kust med paradisiska stränder, vacker riviera, små stenstränder, gömda vikar, dramatiska klippstränder, hemliga grottor och milslånga sandstränder.

Albanerna älskar strandlivet, och har en levande beachkultur. Kuststräckan på 400 km som erbjuder strandliv för alla smaker. Vila och återhämtning och aktiviteter för den äventyrslystne. Det Adriatiska havet i norr med det hälsosamma kalkhaltiga vattnet och det djupa, kristallklara, Ioniska havet i söder.

Längs kusten finns berg med nationalparker, vandringsleder, långa odlingslandskap, stora laguner med bräckt vatten och sällsynta fågelarter, samt UNESCO världsarv. Vi lovar en resa med omväxlande inslag både av natur, mat och upplevelser. Tröttnar man på strandlivet för en stund finns det mängder att se, göra och uppleva på Rivieran.

 

De många stränderna, kuststäderna och byarna är fyllda på sommaren. Det finns beachklubbar som erbjuder puls hela dagarna och nätterna. På andra ställen kan man få en avslappnad, lugn, rofylld atmosfär för avkoppling och kontemplation. Långgrunda stränder för barnfamiljer, snorkling och scuba-diving för den äventyrslystne eller varför inte en båtutflykt med härliga stopp och upplevelser. Off-season kan man få stränderna helt för sig själv.

Njut av havets läckerheter! Färsk fisk naturligt fångad av harpunfiskaren i gryningen. Skaldjur, musslor och Albaniens specialité crudo är en av höjdpunkterna för gourmanderna. Maten är fantastisk var man än går, det finns allt från enkla strandhak till fine dining och en oändlig mix däremellan. Flamur känner till de små pärlorna där vi alltid stannar för en genuin Albansk matupplevelse. Upplev variationen på Rivieran med allt från lata stranddagar till att upptäcka Albanien till havs och land allt enligt den röda tråden – rivieraliv.

Varje reseupplägg skräddarsys efter gruppens specifika intressen och önskemål.

Practical Information:

Bespoke Group Travel

We believe in group travel with a purpose. We arrange tailored group travel for friends, companies and organisations and special interest groups who seek an authentic travel experience in Albania.

With our Swedish-Albanian eyes, we cherry pick the best experiences for each group individually.

Information

Length of trip: 3-10 days 

Participants: 
6-20 people

Experience Albania will arrange your entire stay in Albania. Please note, we do not arrange flight tickets. For travel to Albania, we recommend booking with a travel agent.

Our travel setup is commonly 50% hosted or guided travel experiences, and 50% own time to explore and enjoy.

We Arrange

Airport Transfer

All transport and logistics in Albania

Tailored travel program

Activities and tours

Accommodation in carefully selected hotels

Culinary experiences and the best restaurants

Our best tips & recommendations for own time

Specialised guides

Host from Experience Albania

Please note, we do not arrange flight tickets.
We recommend booking through a travel agent.

Book

Please send us an e-mail with your request,
and we will get back to you shortly.

for your bespoke experience of Albania