Deprecated: Required parameter $location follows optional parameter $post_types in /customers/0/0/b/experiencealbania.com/httpd.www/wp-content/plugins/monarch/monarch.php on line 3783 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/0/0/b/experiencealbania.com/httpd.www/wp-content/plugins/monarch/monarch.php:3783) in /customers/0/0/b/experiencealbania.com/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/0/0/b/experiencealbania.com/httpd.www/wp-content/plugins/monarch/monarch.php:3783) in /customers/0/0/b/experiencealbania.com/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Livskvalitet & Riviera med Eva Möller - Experience Albania

Livskvalitet & Riviera med Eva Möller

by Feb 28, 2019

Albanien

är en plats för sann livskvalitet och njutning för alla sinnen.

Den storslagna naturen, avkopplade levnadssättet och rikedomen av färska, ekologiska frukter och grönsaker gör landet till ett paradis för den som vill ta hand om kropp och själ. Samtidigt möter vi ett land som är oupptäckt och Albaner som är vänliga, gästfria och stolt delar med sig av landets rikedom.

Temat Livskvalitet & Riviera skapades av vår kära vän, samarbetspartner Eva Möller. Eva är en färgstark Helsingborgsprofil som har arrangerat två fantastiska resor till Albanien tillsammans med oss, där två härliga gäng livsglada kvinnor har rest genom landskapet och upplevt landets prakt. Eva arbetar energiskt för att främja kvinnors hälsa och livskvalitet, bland annat genom sitt arbete för 1.6 miljonerklubben. Hon är en färgstark livsbejakare som sprider så mycket positiv energi och inspiration till omvärlden. Det föll sig naturligt att vi ska skapa en resa som verkligen bejakar ämnet livskvalitet.

Eva och Marie skapar en inspirerande, välkomnande och hjärtlig atmosfär som genom hela resan knyter an till temat Livskvalitet.

Resan är personlig och exklusiv, med 12-16 deltagare. Vi får rika samtal, spännande inblick i det Albanska livet, äkta möten med människor.

Rivierastaden Vlorë!

Staden som har allt inom räckhåll. Det första man vill göra när man kommer till Vlorë är att doppa sig i det kristallklara vattnet och flanera längs den vackra beachpromenaden där Albanska familjer, kärlekspar och ungdomar njuter av livet.

Vlorëbukten omfamnas av Karaburunhalvön och ön Sazan. Båda landområden är tidigare militärzoner, och består av orörd natur. I Vlorë hittar man allt från sandstrand till dramatiska klippbad i det kristallklara Ioniska Havet. Den flera kilometer långa beachpromenaden är precis färdigbyggd, och har fått stor internationell uppmärksamhet för sin prakt.

Söder om Vlorë besöker vi berget Çika och Llogara Nationalpark. Här möts vi av ett Alpliknande landskap, och längre söderut kommer vi till Llogagapasset som är kustvägen ner till de små kustpärlorna längst södra kusten. Vi stannar vid toppen och njuter av den minst sagt spektakulära utsikten på ett av de nybyggda utkiksplatserna. På en klar dag ser man hela vägen till södra Albanien och Korfu.

Matupplevelserna är centrala genom hela resan. I Vlorë och Divjake får vi njuta av de mest fantastiska fisk- och skaldjursrestaurangerna. På toppen av Llogara får vi smaka på den rustika bergsmaten. I Tirana besöker vi den internationellt omtalade restaurangen Mullixhiu, där Bledar Kola och hans köksteam skapar innovativa tolkningar av det traditionella Albanska köket. Inspirerad av sina år i köket på Noma, Fäviken och andra internationella stjärnbeströdda kök gör Bledar nu succé med sin passion för att lyfta det Albanska köket på den internationella kulinariska scenen.

När vi har egen tid i Vlorë finns det fantastiska möjligehter till avkoppling, kulturella sevärdheter, shopping och naturupplevelser.

Slottet Kaninë på höjderna ovanför staden, och den totala tystnaden i den orörda naturen. Lagunområdet norr om staden erbjuder samma sinneslugn, med en helt annan natur. I Zvernec hittar man en lång brygga som kopplar ihop en liten ö med fastlandet. På ön finns en Byzantinskt nunnekloster som man kan besöka. En båttur ut i Vlorëbukten erbjuder spännande äventyr, orörda vikar, en gammal militärö, havsgrottor eller en strand med härlig beachclub och den bästa grillade fisken. Den nybyggda boulevarden erbjuder färgglad shopping och mysiga caféer. 

Vi besöker även den för fågelskådare internationellt välrenomerade Nationalparken Divjakë-Karavasta. Ett lagunområde med pelikaner, flamingos och ål. Här njuter vi av omgivningarna, den paradisiska stranden och en fantastisk välkomstmiddag under de täta trädkronorna.

Resan avslutas i Tirana, Albaniens färgstarka huvudstad.

Här bor vi på ett femstjärningt hotell mitt i city på hjältarnas boulevard, ett stenkast från den trendiga stadsdelen Blloku, Tiranasjön och den grönskande skogen. Även här tar vi del av våra noga utvalda favoriter, och upplever stadens puls och hjärta.

for your bespoke experience of Albania