Albaniens mat med Flamur!

by Nov 22, 2018

Möt
Flamur

Vila. Vår in-house matkonstnär extraordinaire.

Om du har träffat Flamur vet att det är ingen överdrift att ge honom epitetet matkonstnär. Han trollar med smaker och råvaror, och vet allt om näringsämnens olika betydelser för kroppen. Det är med stolthet som han delar med sig av sitt lands rikedom i allt som har att göra med mat. Han brinner för att förmedla var maten kommer ifrån, hur den växer, när den skördas, och hur den förädlas. Matlagning och gemenskapen kring måltiden är hans meditation och energigivare. Hans entusiasm och kärlek för matlagning är smittande. 

Nu gör Flamur även succé i svenska matrum med catering och matlagningskurser!

Som många många kockar från den Albanska diasporan, har Flamur en stark kunskap sedan barnsben om matlagning och kunskap från frö till gaffel, blandat med erfarenhet från olika internationella kök. Mixen av kulturer och kunskapsområden gör denna erfarenhet unik.

Vart vi än åker i

Albanien hamnar vi på oväntade matrelaterade äventyr. Det ter sig naturligt, eftersom det växer rikligt med frukter och grönsaker överallt. Olivträden tecknar ett silvrigt mönster över hela landet. I bergen är luften mättad med örtdoft. Fikon-, citrus-, granatäppl- och nötträd växer överallt. Omhändertagandet av jordens rikedom och är central i Albanien. Maten är liv. Näring. För kroppen och för själen.

Jordbruket består av små gårdar och trädgårdar, och familjer har stånd längs vägarna där de säljer sina grödor. I princip allt är ekologiskt, och kunskapen om hållbart jordbruk och odling kvarstår.

Häng med Flamur på en dag i den Albanska landsbygden:

Flamur är uppvuxen i en syskonskara av tio, i Albanien under kommunistdiktaturen. Hans mamma var en mästarinna i köket och tog hand om allt som växte på deras gård. 

Jordkällaren var fylld året om. Elden i spisen brann konstant.

Berättelserna om hans uppväxt är många, färgstarka och smakrika, i synnerhet om maten som hela familjen samlades kring och njöt av.

Eftersom vi spenderar delar av året i Sverige, i synnerhet under vintern, erbjuder Flamur

catering och matlagningskurser runt om i Sverige.

Vi plockar helt enkelt med oss en del av Albanien till Sverige.

Beställ catering till dina speciella företagsluncher, ledningsmöten & styrelsemöten eller konferensen där bara det bästa är gott nog.  Eller ge din personal den bästa teambuilding aktiviteten genom matlagningsworkshops där hållbar mathållning och kärlek till maten som ger liv är grunden. 
Boka: book@experiencealbania.com

På återseende! Vi ses kanske snart  i ett kök nära dig.

for your bespoke experience of Albania