Riviera &
Strandliv

Vi upptäcker Albaniens kust med paradisiska stränder, vacker riviera, små stenstränder, gömda vikar, dramatiska klippstränder, hemliga grottor och milslånga sandstränder. Vi njuter av rivieramaten med havets läckerheter och solmogna grönsaker och frukter.

Upptäck Albaniens kust med paradisiska stränder, vacker riviera, små stenstränder, gömda vikar, dramatiska klippstränder, hemliga grottor och milslånga sandstränder.

Albanerna älskar strandlivet, och har en levande beachkultur. Kuststräckan på 400 km som erbjuder strandliv för alla smaker. Vila och återhämtning och aktiviteter för den äventyrslystne. Det Adriatiska havet i norr med det hälsosamma kalkhaltiga vattnet och det djupa, kristallklara, Ioniska havet i söder.

Längs kusten finns berg med nationalparker, vandringsleder, långa odlingslandskap, stora laguner med bräckt vatten och sällsynta fågelarter, samt UNESCO världsarv. Vi lovar en resa med omväxlande inslag både av natur, mat och upplevelser. Tröttnar man på strandlivet för en stund finns det mängder att se, göra och uppleva på Rivieran.

 

De många stränderna, kuststäderna och byarna är fyllda på sommaren. Det finns beachklubbar som erbjuder puls hela dagarna och nätterna. På andra ställen kan man få en avslappnad, lugn, rofylld atmosfär för avkoppling och kontemplation. Långgrunda stränder för barnfamiljer, snorkling och scuba-diving för den äventyrslystne eller varför inte en båtutflykt med härliga stopp och upplevelser. Off-season kan man få stränderna helt för sig själv.

Njut av havets läckerheter! Färsk fisk naturligt fångad av harpunfiskaren i gryningen. Skaldjur, musslor och Albaniens specialité crudo är en av höjdpunkterna för gourmanderna. Maten är fantastisk var man än går, det finns allt från enkla strandhak till fine dining och en oändlig mix däremellan. Flamur känner till de små pärlorna där vi alltid stannar för en genuin Albansk matupplevelse. Upplev variationen på Rivieran med allt från lata stranddagar till att upptäcka Albanien till havs och land allt enligt den röda tråden – rivieraliv.

Varje reseupplägg skräddarsys efter gruppens specifika intressen och önskemål.

Praktisk infromation:
Skräddarsydda Gruppresor

Skapa er gruppresa! Vi arrangerar skräddarsydda gruppresor för kompisgäng, företag och organisationer som vill skapa en egen gruppresa i Albanien. Vi arranger även studiebesök och resor för intresseorganisationer såsom körer, idrottsgrupper och vinsällskap.

Med våra Svensk-Albanska ögon handplockar vi de bästa upplevelserna för just er grupp. Vi arrangerar allt på plats, och skräddarsyr ett unikt program. Vill ni ha en värd, reseledare och sakkunniga guider med på resan så ordnar vi det. Vi arrangerar hela er upplevelse i Albanien!

Information

Resans längd: 3-10 dagar 

Antal deltagare: 
6-20 personer

Experience Albania arrangerar hela er reseupplevelse i Albanien. Ni arrangerar själv flygresan till Albanien.

De flesta av våra resor består ca 50% av egen tid och ca 50% där en värd från Experience Albania eller en specialiserad guide följer med er.

 

Vi Arrangerar

Flygplatstransfer

All transport och logistik i Albanien

Skräddarsytt program

Aktiviteter och utflykter

Boende i noga utvalda hotell

Måltider i de bästa restaurangerna

Våra bästa rekommendationer under egen tid i programmet

Specialiserade guider

Värdskap från Experience Albania

Obs! Flyg ingår ej, vi rekommenderar bokning via resebyrå

Boka

Boka er gruppresa här! Skicka ett mail med era önskemål, antal resenärer och när ni vill resa, så återkommer vi med offert.

for your bespoke experience of Albania